miercuri, decembrie 10, 2008

Bulina Neagra

Presa acestor zile vuieşte de o alianţa PD-L & PSD, care s-a transformat încet-încet din posibilitate incredibilă în certitudine fatidică.
La ora la care scriu acest articol, există deja primele ciorne ale guvernului PDL - PSD iar vocile care criticau vehement o asemenea alianţă au început să amuţească.

Suntem şi noi, ca şi americanii, în faţa unui moment istoric. Dacă la ei însă conotaţia este una pozitivă - dovedind că vor schimbare după 8 ani de conducere republicană şi dovedind că nu-i interesează rasa candidaţilor (discriminarea pozitivă nu cred ca a contat aşa mult) - la noi conotaţiile sunt mai mult decât triste: de la sloganul PD-L care ataca puternic pe "ei" la incompatibilităţile doctrinare perspectiva actuală pare un circ prost regizat care pune umăr-lângă-umăr oameni care au un singur interes comun: să fie la putere.

Zidul (ca de fotbal) pe care ei îl fac în aceste zile împotriva propriilor cetăţeni ar putea avea urmări grave mult timp de aici înainte - singura scăpare este probabil reformarea reală a PSD (care nu e o idee rea în sine, doar e condusă de personaje negative gen Mitrea, Năstase, Iliescu). Dar deja am înţeles "pe surse" că PSD-ul intenţionează să procedeze cum a procedat PD-ul pe vremea CDR - să joace la contră, la intimidare şi când nu i se face pe plac să iasă de la guvernare, lăsând partenerii cu ochii-n soare.

Pentru toţi, din partea mea, o mică bulină neagră!

Niciun comentariu: