luni, mai 26, 2008

campania si electoratul

Campania electorală de anul ăsta este incredibil de agresivă si incredibil de slabă (cu putine exceptii, gen Bucuresti). După atâtea campanii, te-ai astepta sa fie (mai) multi oameni cu experientă în domeniu care măcar să nu se facă de râs complet.

În Alba, aceleasi mesaje prăfuite, aceleasi poze idioate (la oameni nu mă pronunt, că nu eram aici la alegerile anterioare). Aflăm din afise că primarul actual joacă sah (!) - e un model de afis cu el la o tablă de sah, că are o legătură cu domeniul medical (nu a stiut nimeni să-mi zică dacă e de profesie medic) si că o altă personalitate a vietii publice Alba-Iuliene vrea neapărat (pentru noi) - zone verzi, străzi fără gropi si parcări subterane (aia stiam si eu, problema era cum le face...).

Pe lângă ăstia (care sunt cei mai buni, cu sansele cele mai mari), mai apare câte unul care se dă drept salvatorul multimii - pe model Becali meets Vadim. Poza afisului e în partea dreaptă, dar se vede cam prost (e făcută cu telefonul, seara).
Foarte amuzant si mesajul de sus, cu sănătatea din judetul Alba, alături de drumuri si aur (probabil cel de la Rosia Montană) - pe care sper că nu vrea să insinueze că-l are ca prioritate în sensul că-l vrea doar pentru el...
Rima de jos votat-binecuvântat este atât amuzantă cât si periculoasă - încă unul care nu are nici o treabă cu separarea religiei de politică, ba chiar capitalizează pe relatia (destul de puternică) existentă încă.
Dar poate cea mai hazlie găselnită a realizatorilor este faptul că în zona unde are mâna ridicată cu pumnul strâns, în spate, pe cer, este vizibil (din păcate în poză nu e clar)... un curcubeu (probabil deja Dumnezeu sau Zeul Ploii - nu stim încă sigur care - i-a acordat sprijinul său electoral).

Tot pe tema asta, salut articolul din cotidianul (disponibil aici) în care sunt prezentate o serie de clipuri si afise de campanie din cele mai stupide. Cel cu Baia Mică (sau mică?) / Baia Mare - e pe departe cel mai cretin desi nici restul nu sunt mai prejos.

Care o fi rezultatul, om vedea. Eu parcă mai mult decât în alti ani nu stiu cui să-i dau votul. La locale nu pot vota, pentru că nu am buletin de Alba, dar nici parlamentarele nu sunt departe. And then what? Adică : "Eu cu cine votez?"