sâmbătă, mai 03, 2008

romania rullz

oDupă scandalul cu musiu Remes, filmat si rasfilmat si aparut - nu se stie de unde - pe ecrane, un nou val de asemenea informatii apare în presă referitor la Năstase si colegii lui, care, pare-se au încercat să forteze o firmă să le dea niste bani (acolo 2,5 milioane de para) ca să-si păstreze contractul de exploatare a magazinelor duty-free din aeroport.

Foarte interesant mi se pare, pe lângă informatia în sine, reactiile (exprimate prin forumuri) concetătenilor mei, preocupati printre altele - ca si mine - de bunăstarea natională si pe care le-as putea împărti în câteva categorii (si care, dacă urmăriti putin se repetă cam la toate stirile politice):

  • categoria "Ironia salvează România"
De multe ori sincer apar si eu prin categoria asta. Cred că e un mecanism defensiv al creierului meu - dacă face misto de caz sau de alte comentarii, e mai usor sa treacă peste tragismul situatiei si peste prostia co-comentatorilor (da e intentionata cocofonia). Din păcate sunt aproape sigur că singurul efect este să se simtă mai bine cel care a emis ironia si nu are efectul sperat "de a trezi" interlocutorii...
Exemplu (referitor la înregistrarea audio în care se discută despre mită pentru magazinele duty-free si în care se face referire la Năstase):

"Pai lumea e si suprarealista cateodata, si simbolista, si post-modernista. Deci e fals! De fapt vorbeau despre dragoste, ecologie, la umbra nucului batran, astrologie, pinguini si Fratii Karamazov, dar intr-un limbaj plin de metafore care te-ar putea face sa crezi ca ar fi vorba despre un procentaj de 95% dintr-o mita care s-ar duce la Nastase."

  • categoria "Hotul dat în vileag fără aprobări prealabile e negustor cinstit"
Altă variantă de reactie este aceea în care ne dorim mai catolici decât papa, cum se zice. Adică problema nu e dacă mita a fost sau n-a fost, dacă Năstase (si / sau altii) ne prostesc în fiecare zi si ne iau banii cu zâmbetul pe buze ci dacă dovezile că ei ar fi corupti au sau nu aprobarea prealabilă neceară. Nimeni nu stie exact care sunt alea, si fiecare îsi dă cu părearea despre legitimitatea actiunilor de urmărire, dar se stie că ele trebuie să existe. Aici sunt două subcategorii - unii care se tem că dovezile nu vor fi acceptate, altii care se bucură din acelasi motiv.

"domle..inregistrarile au fost facute cu mandat?Erau inregistratii subiectul vre-unei cercetari penale pt a se dispune ascultarea lor?Eu pot intelege ca au incalcat legea dar si cei care ii inregistrau incalcau legea.Nixon si-a dat demisia ca ii inregistra pe unii ilegal, sefii SRI din perioada aia si de acum de ce nu isi dau demisiile pt ca se inregistreaza ilegal?nu poti impune respectarea legii tu fiind cel care o incalca..."
  • categoria "Hotii vostri is mai răi decât ai nostri"
Ei da, asta e una din cele mai tari categorii. Nu contează cazul pus în discutie, nu contează dovezile curente atâta timp cât VOI aveti corupti mai mari decât NOI. Nici măcar cine suntem noi si cine sunteti voi nu contează, cât timp treaba e valabilă în ambele sensuri. Ca o adevărată vânătoare de vrăjitoare, primim să se înceapă curătenia între corupti doar cu cei din tabăra opusă, oricum e clar că ei sunt mai mari, mai răi, mai periculosi... nu? (exemplul de mai jos intră la două categorii de-odată, se mai întâmplă si asta)

"Inregistrarile cu ba-secu cine le are? Toata lumea stie cum lua el spaga la primerie. Costanda?"

  • categoria "Băsescu si merele De Ne Aur"
Încă una din categoriile mele preferate. Indiferent ce se întâmplă, despre ce e vorba, cine ce a făcut sau n-a făcut, Băsescu e de vină. El stie tot, urmăreste tot si modifică tot ca să-i convină lui si din când în când ne mai dă câte o dezvăluire din asta prin intermediul presei, care e tot a lui. Ca si DNA-ul. Care e de fapt dulapul lui cu casete, dosare si Elena Udrea. E cel mai simplu - zice cineva ceva? De fapt e Băsescu deghizat... sau dacă nu e el, oricum are legătură cumva pe undeva cu asta. vezi exemplul de mai sus si încă:

" Aţi ajuns oficina securităţii, daţi toate cacofoniile de aşazise filme şi înregistrări ale adversarilor lu' Bă-secu al vostru ! Ruşine să vă fie !"

"Sa stii ca oamenii nu sunt toti animati de spiritul de turma basesciana, usor de manipulat cu astfel de diversiuni ieftine! Numarul celor ce s-au dumirit de marea pacaleala basesciana este tot mai mare, din pacate pentru manipulatori ca tine.
Toata aceasta afacere seamana cu povestea regizata de serviciile secrete si DNA impotriva lui Remes. In ciuda faptului ca n-aveau probe certe de mita, care se puteau dovedi in flagrant, au aruncat in presa ,,pe surse'' materiale care sa influenteze electoratul. Intrebare simpla: in cazul Remes de ce nu s-a facut flagrantul atunci cand a primit acel plic? Poate pentru ca in plic nu erau ceea ce afirmau porc-urorii DNA? Pentru ca au vrut doar circ mediatic, compromiterea lui, stiind ca n-au nicio proba impotriva lui?"

-
asta e tare cu porc-urorii DNA. Cred ca s-a gandit mult la asta. Daca nu e fiul lui Remes nu-mi pot imagina nivelul prostiei din capul lui. Practic zice ca nu avem nevoie de nici un organism sa ancheteze demnitarii, care or fi puri ca lacrima lui Ovidiu.
  1. categoria "Stiam eu... si v-am tot zis... da' nimeni nu mă ascultă. Bă! Ce dracu! Nu e clar?"
Ăstia mai înlină balanta în sensul PRO. Sunt pozitivi, au primit în sfârsit dovada pe care o asteptau. Problema e că dacă se schimbă numele / culoare celor care apar în stire, trec si ei într-o altă categorie... sau mă însel?

"membri cu functii inalte din psd pina la ultima spita din partid ne-au vindut tara,pe putini sau pe milioane de euro

sa spuna cineva ca nu am dreptate
vreti exemple:petrom ,gaze naturale ,sursele si resursele naturale ale tari,industria metalurgica,uzina de aluminiu din SLATINA vinduta cu 60 milioane euro,cind fabrica consuma intr-un an energie de 60 milioane euro..............toate acestea au fost facute in timpul guvernarii PSD PSD PSD
"

Niciun comentariu: