sâmbătă, decembrie 01, 2007

Relaxare La Pas.


Fiind deja de mai bine de un an în Alba-Iulia, normal că am căutat locatii cât mai ok prin oras. Prin "ok" fiecare întelege de obicei altceva, dar în cazul meu se referă la locatii să zicem mai putin de masă - mai spre underground (dacă mi-e permis epitetul), mai putin comerciale dacă vreti, fără "BLING", fară paiete, tocuri cui si fără vesnica muzică house / dance / super - radio - hit (sau ce se mai ascultă vara / iarna asta).
De fapt, o locatie trebuie "analizată" dacă vreti pe câteva criterii, care în cazul meu sunt (în ordinea importantei): muzica (care se leagă de atmosfera generală), ambianta din spatiu (arhitectura - tot importanta la atmosferă) si raportul produse / preturi (nu doar ieftin ci si produse de calitate).
Toate astea laolaltă au si darul să atragă un anumit tip de public, ceea ce din nou are impact asupra atmosferei.

Că să nu vă mai tin în suspans, am găsit o asemenea locatie în Alba-Iulia, dar UNA SINGURA.

Barul / Cafeneaua se numeste La Pas si este convenabil plasat în apropierea Universităţii, într-o casă (destul de normală de altfel).

Reluând criteriile de mai sus avem asa:

Muzica:Foarte nice, de la Bălănescu Quartet la Blazzaj, de la Eagles la Massive Attack. Singurul minus e că poate gama e prea largă (si rock si electro si jazz si altele) pentru că niciodată nu stii ce "primesti" dar totusi se încadrează într-un stil ascultabil. Oricum genurile din muzică încep să se combine în tot felul de chestii noi (de exemplu Hip-Hop + Jazz, sau Jazz cu electro) dar parcă să ascult Iron Maiden după Massive Attack îmi strică putin filmul...
Ambianta: Undeground artsy movement. Grafice interesante, tablouri abstracte, o iluminare discretă (inclusiv corpurile de iluminat sunt... trendy). Plus că poti consulta (dacă esti singur la cafea) reviste gen Imagoo (desi cred ca-s cam vechi ;). Spatiul este destul de redus dar asta contribuie la crearea unei atmosfere intime. Camera principală e completată de un spatiu la subsol, parcă mai underground ca restul.
Produse/Preturi: Cireasa de pe tort... Cafea Julius Meinl (lângă Illy si Segafredo cele mai bune), ceai Julius Meinl de diferite tipuri (foarte, foarte, foarte [...] foarte bun), ciocolată caldă gen budincă si albă si neagră, bere becks si bergenbier, tequilla, coniac, burbon (jim beam) si whiskey (jack daniel's black label). Preturi? ceaiul 3 lei, cafeaua 3,5 lei, tequilla 3 lei... (no comment).

3 comentarii:

A.Faith spunea...

3 lei tequila :O:O:O???
omfg... ăstea da preţuri :D
corectare : becks, nu beks
mai multe poze se poate să postezi? aşa, din curiozitate.

Cipri spunea...

He he... am corectat berea :P
Nu mai am poze... si astea le-am facut asa mai mult din intamplare cu ceva telefon mobil.

Anonim spunea...

Asadar dragi studenti ai domnului profesor Cucu Ciprian tre' sa va invatati bine toate cursurile, sa fiti la zi cu laboratoarele si cu lucrarile de laborator si sunteti ok. Apoi, dupa examen dati si voi acolo o tequilla in La Pas pt. Cipri ca poate aveti si la anu' examen cu el! :)