marți, aprilie 01, 2008

The Bucket List

E un film foarte dragut, cu Jack Nicholson si Morgan Freeman. Numele vine de la o lista cu lucruri ce trebuie făcute înainte de moarte numită The Bucket List din cauza expresiei englezesti To kick the bucket (A da ortu' popii).
Dacă aveti chef de o comedie (fară adolescenti, slavă domnului), dar si cu putine referiri la "sensul vietii", check it out. Dacă vreti sa stiti mai multe, cititi la read more de mai jos. Atentie, poate contine spoilere.

Cei doi se intalnesc la spital, unde află ca au cancer si că probabil mai au câteva luni de trăit. Cum unul dintre ei avea destul de multi bani se hotărăsc să facă nebuniile din lista - skydiving, să conducă o masină de curse, să vadă piramidele s.a.m.d.
Filmul e făcut de diferentele dintre cei doi - unul e credincios, unul nu. Unul e om de afaceri cu succes, foarte multi bani, altul e mecanic auto. Aici filmul epatează putin... în sensul că unul are famile si e foarte apreciat (si iubit, bla bla), altul a avut 4 neveste, o fiică cu care nu vorbeste (si cu care se împacă la finalul filmului). Totusi, desi e putin fortat, filmul e suficient de amuzant încât să nu deranjeze, iar o parte din învătămintele puse pe platou sunt destul de ok. Pe mine oricum m-a făcut să mă gândesc ce as face dacă as sti că mai am X luni de trăit (cred că multi ne-am gândit la asta) - păcat că n-am bani să fac ce au facut ei :P

Oricum, un film care merită văzut, fie si doar într-o duminică după-amiază.

2 comentarii:

Anonim spunea...

te-ai gandit vreodata serios la asta (daca ai stii ca mai ai de trait x zile)? serios in sensul ca ai si aplicat?ca de gandit gandesc multi... cu practica este mai greu.Cred ca multora li s-ar schimba viata daca ar aplica asta....

Cipri spunea...

m-am gandit atat cat te poti gandi la asta. nimeni nu cred ca poate sa simta ce-ar simti daca ar sti SIGUR asa ceva.

Oricum banuiesc ca nimeni nu vrea sa stie cand e ziua "Z".