sâmbătă, aprilie 12, 2008

candidatul cetatenilor

Pentru cei care nu stiu încă, anul 2008 este un an electoral. Da, iar trebuie să mergem la vot. Am zis trebuie? De fapt ar trebui să zic că avem sansa, oportunitatea. Dar nu despre asta vreau să scriu - dezbaterea despre cine votează, cine nu votează si de ce o să înceapă în curînd, fiti fără grijă.
Despre ce vreau să scriu, este initiativa candidatul cetătenilor. Pe scurt, în Bucuresti, ca proiect pilot o serie de ONG-uri sprijină candidatura la consiliul local a unui cetătătean oarecare - înscris în program. Initiativa, admirabilă de altfel (pe care as astepta-o cu mare drag si în "provincie") a avut o singură hibă... a atras doar TREI înscrieri. Doar trei Bucuresteni obisnuiti - din aceia care critică toti politicienii si se plâng că lucrurile nu merg bine - au profitat de sansa asta.

O posibilă explicatie este în articolul din Cotidianul pe tema asta, disponibil aici.

De acolo, citez:
"Aflind ca respectiva candidatura presupune elaborarea unui program, intilniri cu alegatorii si alte asemenea mizerii care ocupa timpul liber dedicat discutiilor politice, doritorii nu s-au inghesuit cu asupra de masura: pina mai ieri, doar doi (!!!) bucuresteni se inscrisesera in concurs, desi termenul- limita pentru inscrierea candidaturilor e … miine"

Niciun comentariu: