joi, aprilie 10, 2008

politia animalelor (reloaded)

(10:54:54 PM) ally_na_s: Avem nevoie de 150.000 de voturi pentru a pune in aplicare politia animalelor ! Voteaza infiintarea politiei animalelor ! Fa-ti mila de ele ! http://salvatianimalele.jocuribelea.net! Nu ramane indiferent la acest mesaj, te rugam trimitel si tu mai departe, gandeste-te la bietele animale maltratate in fiecare zi.

Trecând peste inutilitatea (ca să nu zic prostia) folosirii functiei de mass-message a binecunoscutului prieten yahoo, de care mai vorbisem oaresicând, ajungem la un vechi (credeam eu deja răsuflat) subiect-prilej-de-isterie-populară de pe la noi: Politia Animalelor.

Hmmm... cred că trebuie să luăm o gură de aer înainte să începem ;) Nu de alta, dar să nu ne emotionăm prea tare, la gândul că vreo pisicută o ia pe coajă pe undeva. Sau vreun cătelus din ăla ca azorel sau ... mai rău - patrocle. Păi da, că de fapt de asta e vorba - de emotii. Logica nu are ce căuta în discutie, mai ales când am văzut la ProTV, săracele animale - suflete nevinovate - cum sunt chinuite.
Nu contează că o să coste. Si că o să plătim tot noi, de la buget. Merită. Această politie, când o să fie ea (care este) activă, o să salveze toti maidanezii de la bloc, toti motanii de prin copaci si n-o sa mai sufere picior de patrupedă. Ba chiar si pe autostradă o să avem, pe lângă banda de urgentă, o bandă pentru animălute, să poată si ele (dragele de ele) să traverseze tara de la vest la est (si invers).

Ca să revin putin la logică (aia care se produce în creier când ajungi să-l folosesti), politia animalelor e inutilă. Un cadru legislativ care să amendeze tortura sau schinguirea animalelor este necesar, dar poate fi aplicat de politia normală. Mai bine înfiintăm centre pentru maidanezi, ne ocupăm putin de responsabilizarea stăpânilor (să-si tină dragutii de rotweilleri în lesă si să le adune si merde cum zic francezii de pe trotuare) si in rest... să rezolvăm problemele oamenilor, că în curând o să fie mai demni de milă ca cel mai jalnic câine vagabond!

P.S. Check this out: Petitie.
P.P.S.: Motanul meu - Mefis - pe care îl am deja de un an, e perfect de acord cu mine si-mi toarce în brate în semn de aprobare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce revolutie....